Haku

Tilastokirjasto ja tietopalvelu

Tietoa meistä

Tilastokirjastossa on Suomen laajin kokoelma tilastoja niin Suomesta kuin maailmaltakin. Osaa aineistosta voi lainata, ja lähes kaikkia aineistoja voi käyttää Tilastokirjaston tiloissa. Sovithan vierailuajasta etukäteen.

Tietopalvelusta saa apua tilastojen löytämiseen ja tulkintaan. Tietopalvelu vastaa kysymyksiin arkisin klo 9.00–16.00. Vastaamme kysymyksiin viimeistään kahden työpäivän kuluessa. Neuvontaa ja yksittäisiä tilastotietoja saa maksutta. Laajemmat, yli 15 minuuttia kestävät toimeksiannot ovat maksullisia.

Lainaus- ja kaukopalvelu

Lainaukseen tarvitaan kirjastokortti. Kirjastokortin ja tunnusluvun saat Tilastokirjaston asiakaspalvelusta esittämällä henkilöllisyystodistuksen ja täyttämällä kirjastokorttihakemuksen. Kirjastokortin haltija sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä.

Laina-aika on neljä viikkoa. Lainoja voi uusia itse Tilastokeskus-Finnassa, jos niihin ei ole tehty varausta. Lainat voi uusia myös puhelimitse 029 551 2220 tai sähköpostitse info@stat.fi.

Lainaan ei anneta kansainvälisten tilastojen uusimpia numeroita, kotimaisten tilastojen vanhaa aineistoa, aikakauslehtiä, hakuteoksia eikä arkistoaineistoa. Näitä voi käyttää kirjaston tiloissa.

Tilastokirjaston kokoelmista lähetetään jäljenteitä ja kaukolainoja muille kirjastoille. Kaukopalvelupyynnöt voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen kaukopalvelu@stat.fi.

Tilastokirjaston kokoelmat

Tilastokirjastossa on tilastoja Suomesta ja Pohjoismaista sekä kansainvälisiltä järjestöiltä. Tilastokirjaston kokoelman julkaisuja voi hakea Tilastokeskus-Finnasta.

Suomen tilastot

Kotimainen tilastokokoelma sisältää Suomen virallisen tilaston (SVT) vuodesta 1856 alkaen, Tilastokeskuksen muun tilastotuotannon ja muiden julkishallinnon viranomaisten tilastot. Kokoelmissa on myös useiden elinkeinoelämän ja toimialajärjestöjen tilastoja.

Vanhimpia Suomen tilastoja on digitoitu ja ne ovat vapaasti käytettävissä Kansalliskirjaston Doria-palvelussa. Digitoituihin aineistoihin kuuluu Suomen tilastolliset vuosikirjat sekä vaali-, väestö-, koulutus- ja teollisuustilastojulkaisuja 1850-luvun puolivälistä alkaen.

Ulkomaiset ja kansainväliset tilastot

Kirjaston painetuissa kokoelmissa on Pohjoismaiden virallisia tilastoja ja yleisiä tilastollisia vuosikirjoja noin 30 maasta.

Kokoelmissa on myös EU:n tilastotoimiston Eurostatin tilastojulkaisut sekä keskeisten kansainvälisten järjestöjen (YK, OECD, IMF, Maailmanpankki ym.) tilastot.

Kirjat ja lehdet

Tilastokirjastossa on tietokirjallisuutta pääasiassa tilasto-, kansantalous- ja väestötieteen aloilta. Kirjat ovat vapaasti lainattavissa. Verkkokirjat ovat luettavissa Tilastokirjaston tiloissa.

Tilastokirjaston kokoelmiin kuuluu koti- ja ulkomaisia aikakauslehtiä erityisesti tilasto-, väestö-, kansantalous- ja yhteiskuntatieteiden aloilta. Verkkolehdet ovat luettavissa Tilastokirjaston asiakaspäätteillä.

Tilastokeskus-Finnaan on tallennettu viitetiedot Tilastokeskuksen julkaisemien aikakauslehtien ja kokoomateosten artikkeleista vuodesta 1990 alkaen. Osa artikkeleista on vapaasti saatavilla verkosta.

Ota yhteyttä

Käyntiosoite: Työpajankatu 13, Työpaja-rakennus (Kalasataman metroaseman vieressä)
Tilastokeskuksen sijainti kartalla (Google Maps)